Uljanik je u ponedjeljak u priopćenju demantirao informacije, koje su se pojavile u nekim hrvatskim medijima, da jedan brodovlasnik želi u Uljanik dovesti svoje zamjenske, strane radnike. Iz Uljanika poručuju kako se radi o netočnim informacijama, te kako strani montažeri u Puli rade u Puli više od pola godine, neovisno o Uljaniku za brodovlasnika.

Priopćenje iz Uljanika u nastavku Vam prenosimo u cijelosti:

“Obzirom na to da se u jednom segmentu prenose i nepotpune informacije o zahtjevu brodovlasnika prema Štrajkaškom odboru, radi naših radnika i cjelokupne javnosti nužno je pojasniti ključne činjenice.

Predstavnik brodovlasnika na gradnji 530 proteklog se tjedna obratio Upravi sa zahtjevom da se omogući rad njegovih direktnih servisera i montažera na poslovima koji su prema ugovoru njegova obveza i koji, neovisno o Uljaniku i Uljanikovim radnicima, na spomenutoj gradnji rade od siječnja ove godine. Poslovi koji su obveza Uljanika na toj gradnji nisu predmet brodovlasnikove zamolbe.

Poštujući zakon i potpuno legalan štrajk koji su pokrenuli sindikati, Uprava je brodovlasnika uputila na Štrajkaški odbor, koji jedni ima ovlasti odlučivati o ovakvim pitanjima.

Potpuno je kriva i netočna formulacija koju su prenijeli pojedini mediji da brodovlasnik želi dovesti svoje nove zamjenske ljude.

Ponavljamo, riječ je o stranim montažerima koji su u Puli već više od pola godine, rade neovisno o Uljaniku za brodovlasnika, i to u dijelu završnog opremanja polarnog kruzera. Trenutno je takvih brodovlasnikovih radnika stotinjak i svi naši radnici upoznati su s tom činjenicom već duže vrijeme.

Uprava poštuje zakonske ovlasti Štrajkaškog odbora i nada se da će tijekom sutrašnjeg dana u komunikaciji Štrajkaškog odbora s brodovlasnikom biti pronađeno rješenje koje nikome neće naštetiti”, navode u priopćenju.

Komentiraj