UPOZORENJE POLICIJE: Lopovi koriste novonastalu situaciju lažno se predstavljajući s ciljem da uđu u vaš dom i opljačkaju vas

Policijska uprava zagrebačka upozorava građane na pojačani oprez zbog drskih lopova koji koriste novonastalu situaciju sa koronavirusom i obilaze domove građana kako bi ih zamolili neku pomoć, sitnu uslugu, prodaju predmete ili nude usluge, lažno se predstavljajući s ciljem da uđu u tuđi dom i opljačkaju vas.

“Ukoliko se susretnete s nepoznatim osobama koje su uporne u namjeri da ih se pusti u dom, a koje su lukave u smišljanju razloga zbog kojega bi ih trebalo pustiti, nipošto ne čine to, bez prethodne provjere o kome se radi.
Takve osobe spremne su vrlo maštovito predstaviti se kao zaposlenici raznih institucija, pružatelji medicinskih usluga ili čak kao službene osobe, samo iskorištavaju lakovjernost potencijalnih žrtava. Ako sumnjate na osobe koje Vam se na taj način predstavljaju, odmah nazovite 192, prijavite takve slučajeve i zapamtite što više detalja o tim osobama kako bi nam pomogli u njihovom pronalasku”, stoji u priopćenju policije.
     

Komentiraj