Universal otkazao prikazivanje filma “The Hunt”

Američki filmski studio Universal odlučio je nakon polemike povezane s nedavnim pucnjavama i izjavama Donalda Trumpa otkazati prikazivanje svog filma “The Hunt” (Lov) u kojem se prikazuje nasilni i sadistički lov na nedužne žrtve.

Film u kojem glumi i Oscarovka Hilary Swank trebao se početi prikazivati krajem rujna u Sjedinjenim Državama.

Ta krajnje nasilna satira o dubokom jazu između američkih društvenih klasa pokazuje prebogate liberalne elite koje progone i i ubijaju iz čistog snobizma i prezira siromašne pristaše Trumpa iz ruralnih država, tradicionalnih uporišta republikanske stranke (Wyoming, Mississippi).

Prizori nasilja u najavi filma predstavljenoj krajem srpnja izazvale su ogorčenost dok je Amerika bila zavijena u crno nakon dviju pucnjava u kojima je ubijena 31 osoba početkom kolovoza.

Donald Trump je reagirao na taj film i rekao da su njegove pristaše žrtve nasilja.

“Ljevičarski Hollywood je rasistički do najviše razine uz puno bijesa i mržnje”, napisao je na Twitteru u petak. “Film koji će se početi prikazivati pokušava zapaliti vatru i izazvati kaos”, dodao je ali nije izrijekom naveo da se radio o filmu “The Hunt”.

“Oni stvaraju nasilje i zatim odgovornost prebacuju na druge. Oni su pravi rasisti i jako su loši za našu zemlju”, zaključio je Trump.

Glasnogovornik Universala je u priopćenju naveo da je Universal Pictures prekinuo marketinšku kampanju za film “The Hunt”, a studio je nakon razmišljanja odlučio obustaviti prikazivanje.

“Podržavamo naše redatelje i radimo na distribuciji filmova vizionarskih i smjelih filmaša, kao što su autori ovog satiričnog trilera, ali razumijemo da ovo nije dobar trenutak za izlazak tog filma”.

Redatelj filma “The Hunt” je Craig Zobel, a scenarist Damon Lindelof, koji je bio scenarist i uspješne serije “Nestali”.

Komentiraj