Uhvaćen pijan za volanom – šesti put! Kažnjen s više od 30 tisuća kuna

Čak šesti put 54-godišnji vozač uhvaćen je prilikom upravljanja automobila pod utjecajem alkohola. Kako je izvijestila koprivničko-križevačka policija, ovaj prometni recidivist kažnjen je s 31.500 kuna, na 20 mjeseci zabranjeno mu je upravljanje motornim vozilima kategorije B, a oduzeto vozilo sud mu je vratio.

“Vozač je zatečen kako u 4:08 u Koprivnici u Ulici Đure Basaričeka upravlja osobnim automobilom u vrijeme dok mu je već bila izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima kategorije B.

Također je imao 1.23 promila, a vozačka dozvola mu je zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova bila ukinuta i oduzeta rješenjem Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Kako je vozaču ovo šesti prekršaj upravljanja motornim vozilom pod utjecajem alkohola, a već je četiri puta pravomoćno kažnjen za istovrsni prekršaj, od vozača je privremeno oduzet osobni automobil kojim je upravljao”, izvijestili su iz policije.

Doveden je na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici, a u žurnom prekršajnom postupku kažnjen je novčanom kaznom od 31.500 kuna i na 20 mjeseci zabranjeno mu je upravljanje motornim vozilima kategorije B. Sud je odlučio da će se oduzeto vozilo vratiti vlasniku vozila.

 

Komentiraj