UEFA Futsal EURO 2018 Hrvatska u kvalifikacijskoj skupini sa Ukrajinom

Nacional FC

U petak su izvučene kvalifikacijske skupine za UEFA Futsal EURO 2018 u Slovenijii. Hrvatska će svoj put na četrvtom uzastopnim EURO-u tražiti preko domaćina Ukrajine, Belgije i pobjednika skupine G Preliminarne runde a to su Švedska , Crna Gora ili Gibraltar.

“Ova skupina nije loša međutim ne treba izazivati euforiju. Ukrajina je redoviti sudionik europskih i svjetskih prvenstava, domaćin je skupine i ona je lagani favorit skupina. Belgija je neugodan protivnik kojeg treba ozbiljno shvatiti dok bilo koja reprezentacija iz kvalifikacija nikome ne može napraviti probleme. Mi ćemo učiniti sve da nastavimo tradiciju sudjelovanja na velikoj EURO futsal sceni”, rekao je izbornik hrvatske futsal reprezentacije Mate Stanković.

Domaćin kvalifikacijske skupine u kojoj se nalazi Hrvatska biti će Ukrajina. Pobjednik skupine ide direktno na EURO dok se sedam drugolasiranih momčadi i najbolja trećeplasirana reprezentacija bore za preostala četiri mjesta na EURO-u u dodatnom razigravanju.

Preliminarna runde se igra od 23. siječnja do 01. veljače 2017. godine, dok je Glavna runda na rasporedu od 03. do 12. travnja 2017. godine. UEFA Futsal EURO 2018 na rasporedu je od 30. siječnja do 11. veljače 2018. godine, a domaćin je Slovenija.

preliminarna-runda-euro

main-runda-euro

Komentiraj