Ubojici iz CZS-a Đakovo produljen istražni zatvor, postupak i protiv policajaca

Andrija Drežnjak koji je u Centru za socijalnu skrbi u Đakovu ubio socijalnu radnicu Blaženku Poplašen i teško ozlijedio pravnika Ivana Pavića koji je kasnije preminuo u bolnici, ostat će u istražnom zatvoru još dva mjeseca, javlja N1.

Razlog za produljenje istražnog zatvora je opasnost od bijega i ponavljanja djela. Sudac je tu odluku donio, između ostalog, na temelju psihijatrijskog vještačenja koje je utvrdilo da se radi o osobi sklonoj nasilju.

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku neće se žaliti na ovu odluku, no žalbu je najavio odvjetnik 59-godišnjaka koji se trenutno u istrazi brani šutnjom.

A na Disciplinskom sudu MUP-a još traju disciplinski postupci protiv četvorice policajaca zbog propusta utvrđenih nakon ubojstva.

Otkriveno je da je Centar za socijalnu skrb obavijestio policiju u Đakovu o počiniteljevoj promjeni u ponašanju i informacijama da nabavlja oružje, no nije se reagiralo.

Smjenjeni načelnik đakovačke policije u prvostupanjskom postupku je oslobođen, dok je policajac koji je trebao postupati po informacijama Centra dobio novčanu kaznu.

No u oba postupka uložena je žalba, i u tijeku su drugostupanjski postupci. Za dvojicu policajaca još traju postupci u prvom stupnju, piše N1.

Komentiraj