U varaždinskoj bolnici cjepivo protiv Covida-19 dobili supruga ravnatelja bolnice i rektor Sveučilišta Sjever

U razdoblju od 5. do 25. siječnja ove godine u Općoj bolnici Varaždin cijepljen je rektor Sveučilišta Sjever Marin Milković, piše Telegram.

To znači, kažu, da se i na slučaju rektora Milkovića dogodilo prekoredno cijepljenje iako je riječ o mladoj osobi koja će tek napuniti 46 godina.

U priopćenju iz Opće bolnice Varaždin kažu da aktivnost cijepljenja protiv COVID-19 provode “bez nepravilnosti i odstupanja s dozama 5+1 cjepiva odnosno sa šest doza po jednoj bočici cjepiva Pfizer/BioNTech koliko proizvođač službeno deklarira”.

Rekli su, nadalje, da se “u svim bočicama cjepiva Pfizer/BioNTech koje je Opća bolnica Varaždin preuzela, nalazila i sedma doza cjepiva”.

Sedma doza

Upravo je sedmom dozom cjepiva cijepljen rektor Sveučilišta Sjever Milković.

Iz bolnice su nabrojali koga su sve cijepili sedmom dozom Pfizerovog cjepiva: “radnike Opće bolnice Varaždin, zdravstvene radnike u mirovini, radnike obrazovnih ustanova za zdravstvene kadrove, članove obitelji radnika Opće bolnice Varaždin (uključujući i suprugu ravnatelja koja je zdravstveni radnik i radi u vrtićkim jaslicama) odnosno druge u tom trenutku dostupne osobe kako bi se upotrijebile sve doze cjepiva”.

Iz Opće bolnice Varaždin medijima su pojasnili sedmu dozu cjepiva.

“Sadržaj svake bočice cjepiva je 0,45 ml; razrjeđuje se s 0,9% NaCl količine 1,8 ml po bočici; tako dobiven sadržaj jedne bočice ima 2,25 ml: jedna doza cjepiva iznosi 0,30 ml; sadržaj jedne bočice od 2,25 ml dijelimo s 0,30 ml jedne doze cjepiva što znači da u svakoj bočici cjepiva ima sedam punih doza cjepiva”, objašnjavaju.

Kažu da cijepljenje protiv COVID-19 sedmom dozom ne smatraju nepravilnošću i odstupanjem i da, s obzirom na veći broj doza cjepiva po jednoj bočici, nisu mogli postupati drugačije, s ciljem da se svaka doza cjepiva utroši u kratkom roku.

Naveli su i kako u obzir valja uzeti i vrijeme “slabog odaziva i odustajanja od cijepljenja te nepovjerenja u javnosti prema novom cjepivu i cijepljenju”.

Komentiraj