U Šibeniku zbog lihvarskog duga pokušali roditeljima oteti dijete

U Šibeniku je policija riješila slučaj pokušaja otmice djeteta zbog lihvarskog duga, javio je HRT. Policija je podignula kaznenu prijavu jer sumnjiči dvojicu muškaraca za pokušaj sklapanja lihvarskog ugovora, otmicu i nanošenje tjelesnih ozljeda.

Početkom ovoga mjeseca oni su najprije u Splitu, a kasnije i u jednom trgovačkom centru u Šibeniku, zbog naplate duga pokušali oteti dijete muškarca kojemu su posudili 3.000 eura. Oštećenika i njegovu suprugu napali su fizički u Šibeniku, a dijete pokušali odvući silom, nanijevši im tako lakše tjelesne ozljede. Javnost je zgrožena činjenicom da su djeca žrtve kriminalnoga miljea.

Pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević kazala je da ne može komentirati slučaj, ali spomenutu situaciju smatra zastrašujućom i uznemirujućom za sve. “Radi se o ozbiljnom ugrožavanju sigurnosti djeteta. Djeca prema Konvenciji o pravima djeteta imaju pravo na zaštitu od otmice, a svaki slučaj povezan s otmicom djece mora se ozbiljno razmotriti, pa očekujem da će nadležne institucije promptno reagirati i osigurati djetetu maksimalnu zaštitu te pomoć u oporavku od traumatičnih iskustava koji su povezani s ovim događajem”, istaknula je.

O tom je događaju u srijedu i šibenska policija objavila priopćenje, koje prenosimo: “U Policijskoj postaji Šibenik dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom i 31-godišnjakom osumnjičenima za lihvarski ugovor i pokušaj protupravne naplate na štetu 34-godišnjaka, otmicu i nanošenje tjelesnih ozljeda na štetu djeteta te oštećenje tuđe stvari na štetu trgovačkog centra sa sjedištem u Zagrebu
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni 31-godišnjak početkom 2021.g. posudio novčani iznos od 3 tisuće eura oštećenom uz lihvarske kamate, a kako oštećeni nije novac vratio u dogovorenom vremenu, osumnjičeni 42-godišnjak je prvo 3. srpnja u Splitu pokušao oteti dijete oštećenog u čemu nije uspio. Zatim su osumnjičeni zajedno 4. srpnja u Šibeniku u trgovačkom centru pokušali naplatiti dug i pritom oštećenog tjelesno napali i nanijeli lakše tjelesne ozljede njemu i njegovoj 30-godišnjoj supruzi koja ga je branila te oštetili inventar u trgovačkom centru. Nakon čega je osumnjičeni 42-godišnjak ponovno htio oteti dijete oštećenog u čemu nije uspio kojom prilikom ga je lakše ozlijedio. Osumnjičeni su uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.”

Komentiraj