U petak neformalni sastanak 80-tak SDP-ovaca, žele smjenu Bernardića

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Na marginama Dana općine Kamanje, uspješne općine u Karlovačkoj županiji koju vodi SDP,  u petak će se u Društvenom domu Kamanje okupiti namanje 80 članova SDP-a koji žele neformalno raspraviti stanje u stranci i donijeti neke zaključke nakon suspenzije četvorice članova Predsjedništva SDP-a, doznaje se od općinskog načelnika i SDP-ova saborskog zastupnika Damira Mateljana.

“Očekuje se da će većina okupljenih biti potpisnici pisma kojim se tražila smjena predsjednika SDP-a Davora Bernardića i novi unutarstranački izbori, a uz njih načelnici i gradonačelnici općina i gradova kojima upravlja SDP, a nisu bili potpisnici pisma”, rekao je Mateljan Hini.

Cilj je sastanka, dodao je, pokazati da postoji kritična masa u stranci koja će zauzeti stajalište i donijeti zaključke kako dalje nakon što je Statutarna komisija potvrdila odluku Glavnog odbora stranke o dvogodišnjoj suspenziji četvorice članova Predsjedništva – Peđe Grbina, Siniše Hajdaša Dončića, Mihaela Zmajlovića i Vedrana Babića.

“Nema u tome ničeg dramatičnog ni neobičnog, ali je važno da se sastanak održi i da javnost zna da postoji kritična i homogena masa članica i članova SDP-a koji traže smjenu Bernardića i nove izbore. Želimo pokazati da smo još tu, da postojimo i imamo viziju kako treba izgledati SDP”, rekao je Mateljan i najavio da će na sastanak biti pozvani i predstavnici medija.

Komentiraj