U fokusu istražitelja i tvrtka Elektrocentar Petek iz Ivanić Grada, za N. Gradišku odradili posao vrijedan 5 mil. kuna

 

Zbog sumnje u gospodarski kriminal, policija je u suradnji s USKOK-om u četvrtak ujutro privela predsjednika Uprave Janafa Dragana Kovačevića. Uz Kovačevića, policija i DORH sumnjaju da je još desetak osoba sudjelovalo u sličnim nezakonitostima i trgovalo utjecajem.

Pod obradom i u fokusu istražitelja je tvrtka Elektrocentar Petek iz Ivanić grada, koja se spominje u istrazi oko navodnog namještanja poslova u Janafu. U posljednje tri godine ta je tvrtka sklopila 16 ugovora s Janafom, većinom samostalno. Zadnji ugovor Janaf i Elektrocentar Petek su sklopili u ožujku ove godine i to za izvođenje radova na zamjeni srednjenaponskih kabela za napajanje transformatorskih stanica PTS 4 i PTS 2 RPGE – nužno napajanje.

Tvrtku su 1995. godine osnovali Krešo i Miroslav Petek, a lani je imala prihode  od 679 milijuna kuna i 19 milijuna kuna dobiti.

Elektrocentar Petek je odradio posao i u novoj Gradiški vrijedan pet milijuna kuna i to nakon što je posao dobio na javnom natječaju za čiju provedbu su gradske vlasti u Novoj Gradiški angažirale posebnu tvrtku.

Saborski zastupnik SDP-a i gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić obratio se novinarima u Saboru. O tvrtki kaže da se redovno javljaju na javne natječaje, ali do sad su odradili samo jedan posao – reciklažno dvorište.

Grgić kaže da imaju bezuvjetna mišljenja državne revizije, a proračun grada je ocijenjen s ‘peticom’. Također, poručio je da grad Nova Gradiška, kao ni on osobno, nemaju nikakve veze s Janafom, niti Kovačevićem. Istaknuo je da se stavlja na raspolaganje sustavu.

Komentiraj