HINA/ Miljenko KLEPAC

U bolnici ostale četiri osobe ozlijeđene u sudaru autobusa i kamiona

Četiri osobe ozlijeđene u sudaru autobusa i kamiona u ponedjeljak kod Gornjeg Jelenja, ostale su na liječenju u Kliničkom bolničkom centru (KBC) Rijeka, a ostale 24 osobe koje su zatražile pomoć na hitnom traktu riječke bolnice nakon sudara, puštene su na kućnu njegu, doznaje se u utorak iz KBC Rijeka.

Teško je ozlijeđen jedan od vozača te se nalazi u Jedinici intenzivnog liječenja, ali je izvan životne opasnosti. Još troje putnika je smješteno na odjel maksilofacijalne kirurgije.

Sudar se dogodio u 10,45 sati na staroj cesti kroz Gorski kotar na Gornjem Jelenju, u blizini raskrižja s cestom za Crni Lug,  na snijegom prekrivenoj prometnici, uz snježnu vijavicu.

Policija je nakon očevida utvrdila da je autobus Autotransa na liniji Poreč-Zagreb, kojeg je vozio 36-godišnjak, djelimično prešao u lijevu prometnu traku te se izravno sudario s nailazećim kamionom MAN bjelovarskih registracija, kojeg je vozio 43-godišnjak. Nastavlja se s utvrđivanjem svih okolnosti nesreće, izvijestila je policija.

Ozlijeđene vozače su rezanjem metala morali osloboditi vatrogasci, a svi ozlijeđeni prevezeni su u KBC Rijeka u čemu su sudjelovali timovi hitne pomoći iz Rijeke, Delnica i Vrbovskog.

Komentiraj