epa

Trump nabacio par kila, bliži se granici pretilosti

Predsjednik Sjedinjenih Država Donald Trump dobio je na težini u preteklih par godina te je sada blizu granice pretilosti, iako je i dalje “vrlo dobrog zdravlja”, prema izvještaju godišnjeg predsjedničkog medicinskog pregleda koji je proveden prošlog tjedna.

Inače poznat po ljubavi prema hamburgerima i prepečenim odrescima te averziji prema teretanama, Trump je upozoren od svoga liječnika prošle godine da mora promijeniti svoju prehranu i početi vježbati.

No, 72-godišnji predsjednik težak 110 kilograma (108 kg početkom 2018.) zbog povećanja mase tijela sada je blizu kategorije pretilosti, a koja povećava rizik od srčanih bolesti i povezana je s povećanom opasnošću od raka.

“Zasigurno ima previše kilograma”, rekao je liječnik dr. Matthew Sorrentino, kardiolog na sveučilištu Chicago Medicine. Trumpov liječnik naglasio je kako je predsjednik dobrog zdravlja.

“Uzeli smo u obzir sve laboratorijske rezultate, preglede i preporuke specijalista, stoga sam odlučan reći da je predsjednik vrlo dobrog zdravlja”, rekao je predsjednikov liječnik Sean Conley.

Trump je prema direktivi liječnika u prošloj godini trebao izgubiti od pet do sedam kila. Pomoćnici naglašavaju da je tijekom godine više birao ribu nego crveno meso, ali da je i dalje njegova glavna rekreacija – golf.

Komentiraj