TRUMP “Čekam pismo Kim Jong Una”

epa

Američki predsjednik Donald Trump je rekao u petak da čeka novo pismo sjevernokorejskog čelnika Kim Jong Una za koje vjeruje da će biti “pozitivno”.

“Znam da je jedno osobno pismo Kim Jong Una u četvrtak stiglo na granicu između Sjeverne i Južne Koreje”, rekao je Trump novinarima u predsjedničkom zrakoplovu tijekom puta između država Montana i Sjeverna Dakota.

To bi mu pismo trebao predati državni tajnik Mike Pompeo, rekao je američki predsjednik i dodao da je to “elegantan način komuniciranja, uobičajen prije puno godina i prije svih tih novih naprava”.

“Vjerujem da će to biti pozitivno pismo”, dodao je dok traje teška faza u razgovorima o denuklearizaciji na korejskom poluotoku.

Čini se da je došlo od smanjenja napetosti između dviju zemalja nakon zaleđivanja odnosa Trumpovim otkazivanjem puta Mikea Pompeao u Pyongyang zbog nedostatnog napretka u nuklearnom razoružanju.

Prema jednom južnokorejskom izaslaniku koji je ovog tjedna bio u Pyongyangu, Kim Jong Un je odlučno spreman za denuklearizaciju korejskog poluotoka i kani usko surađivati sa Sjedinjenim Državama na tom zadatku, te cilja na kraj prvog mandata američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Sjevernokorejski čelnik je potvrdio da je njegovo povjerenje u Trumpa “nepromijenjeno”.

Tu je izjavu pozdravio američki predsjednik.

Dvojica čelnika su već razmijenila nekoliko pisama.

Komentiraj