epa

TRUMP: Bezuvjetno se protivim obiteljskom nasilju

Donald Trump je u srijedu rekao da se “bezuvjetno protivi obiteljskom nasilju”, nakon brojnih kritika da je pregorljivo branio bivšeg suradnika kojeg su dvije bivše supruge optužile za nasilje.

“Bezuvjetno se protivim svakom obliku obiteljskog nasilja, svi to znaju i ne moram to ponavljati”, rekao je američki predsjednik pred novinarima.

Rob Porter je 7. veljače morao odstupiti s dužnosti tajnika za osoblje Bijele kuće. Predsjednik je na njegov odlazak reagirao tako što je pohvalio njegov rad i propitivao način na koji se s njim postupalo.

“Želimo mu sve najbolje (…) Ovo je očito teško vrijeme za njega. Dobro je radio dok je bio u Bijeloj kući”, rekao je u petak Trump u Ovalnom uredu.

U subotu ujutro je objavio na Twitteru: “Život ljudi je uništen običnim optužbama. Neke su istinite a neke lažne. Neke su stare a neke nove”.

“Netko tko je lažno optužen ne može se oporaviti od toga, njegov život i karijera su gotovi. Zar nema pravednijeg načina?”, dodao je, što je potaknulo brojne kritike zbog toga što ni u jednom trenutku nije spomenuo žrtve obiteljskog nasilja.

Komentiraj