Trener Bayerna usred utakmice potjerao mladog Hrvata u svlačionicu: “Sljedeći put će na autocestu”

Trener košarkaške momčadi Bayerna, Andrea Trichieri, obilježio je utakmicu devetog kola njemačkog košarkaškog prvenstva između Bayerna i Brose Bamberga.

Poslije tri četvrtine Bayern je imao veliku prednost od 17 poena pa je Trinchieri odlučio dati priliku i 19-godišnjem Omišaninu Mateju Rudanu, koji je prije tri godine u redove Bayerna stigao iz zagrebačke Cibone. No, nakon samo minute i pol na parketu, trener Bayerna Rudana je izvadio iz igre i poslao ga – put svlačionice.

Trinchieri je taj potez kasnije objasnio riječima: “Sljedeći put ću ga poslati na autocestu. Imamo mlade košarkaše Sashu Granta, Mateja Rudana i Jasona Georgea koji u ovoj utakmici nije igroa jer je nastupao u Pro B ligi. Sasha Grant je igrao snažno i imao nevjerojatnu statistiku, tako kako je on igrao – to je način na koji nastupaju oni koji žele postati profesionalci. Sasha i Jason puno rade i žele učiti tijekom svake minute provedene na parketu, oni poštuju svoje suigrače, a Matej to ne razumije. Da nisam reagirao na njegov ovakav stav, bio bih loš trener, ne bih mu pomogao. Mladi košarkaši trebaju vodiča, a ja u svojih 25 godina karijere nisam vidio mladog igrača da je uspio ako ostaje u svojoj komfornoj zoni.”

Komentiraj