Tramontana: “Dići ćemo kredit radi izbjegavanja stečaja Hrvatske brodogradnje Trogir”

Direktor Brodotrogira Mateo Tramontana u utorak je najavio da će Brodotrogir dići kredit kako bi izmirio dug tvrtke-kćeri Hrvatska brodogradnja Trogir od oko 3,7 milijun kuna, zbog kojeg je ona u blokadi 126 dana te je Fina podnijela prijedlog Trgovačkom sudu u Splitu za otvaranje stečaja.

“Dug Hrvatske brodogradnje Trogir je oko 3,7 milijuna kuna i mi namjeravamo uskoro podići kredit koji će biti veći od tog iznosa, radi izmirivanja tog duga i uklanjanja razloga za pokretanje stečaja, ali i za nastavak aktivnosti restrukturiranja tvrtke,” rekao je Tramontana za Hinu.

On je također rekao kako će vlasnik Brodotrogira Danko Končar prodati Marinu, jednu od tvrtki kćeri u Brodotrogiru.

“Imamo kupca za Marinu i u tijeku su aktivnosti oko njene prodaje, a od novca dobivenog prodajom izmirit ćemo financijske obveze prema radnicima i kreditne obveze,” kazao je Tramontana.

Objasnio je kako Hrvatska brodogradnja Trogir ima 106 radnika od kojih 76 radi, a ostali su bez posla.

“U Brodotrogiru kao krovnoj tvrtki ukupno je 405 zaposlenih, od kojih je oko 10 posto tehnološki višak i trenutačno smo angažirani u iznalaženju načina kako riješiti tu situaciju,” rekao je  Tramontana.

Podsjetio je kako je u prošlu nedjelju održan sastanak s predstavnicima Stožera za obranu Trogira koji potražuje višemjesečne neisplaćene plaće za radnike, kako bi se prevladale poteškoće u trogirskom brodogradilištu.

“Na sastanku je pomoću Skypea bio i vlasnik  Brodotrogira Danko Končar te je postignut visoko stupanj razumijevanja da se u međusobnoj suradnji rješavaju poteškoće  u trogirskom brodogradilištu,” kazao je  Tramontana.

Komentiraj