Screenshot/Večernji.hr

TRAGEDIJA U ČEPINU Radnici upali u kanalizacijski šaht, dvojica preminula

Dvije osobe smrtno su stradale, a tri su prevezene u KBC Osijek, potvrđeno je u osječko-baranjskoj policiji. Riječ je o radnicima koji su radili na kanalizaciji u Čepinu, na raskrižju Kalničke ulice i Papuk gore.

Radnici su upali u kanalizacijski šaht, javlja Dnevnik.hr. Policija je dobila dojavu oko 11 sati, a u pomoć su pritekli i vatrogasci i hitna pomoć, no dvojici radnika nije nije bilo spasa.

“Policijski službenici razgovaraju sa svjedocima, a očekujemo i izjave stručnjaka kako bismo utvrdili što se zaista dogodilo. Čim budemo znali više detalja o tome ćemo obavijestiti javnost”, rekao je glasnogovornik Policijske uprave osječko-baranjske Darijo Premec.

U ovim trenucima liječnici se bore za život dvojice radnika koji su primljeni u bolnicu u kritičnom stanju, dok je treći radnik u bolnicu primljen u stanju psihičkog šoka.

Radnik koji se spustio u šaht nakon što su utvrdili da je došlo do začepljenja na sebi je imao zaštitnu masku i odijelo, no svejedno su ga omamili plinovi.

Očevidom rukovodi zamjenik županijskog državnog odvjetnika, a ono što će se pokušati utvrditi je što se točno dogodilo i jesu li radnici bili zaštićeni na primjeren način, odnosno jesu li se poštovale sve norme.

Vjerojatno se otrovali plinom

Kako su susjedi ispričali za Večernji list, radnici su navodno nešto micali u pretpumpnoj stanici kanalizacije i jedan po jedan upadali unutra. Sumnja se kako su ih omamili plinovi.

Kanalizacija se čisti svaki tjedan, a u čišćenju su sudjelovala dva radnika osječkog Vodovoda i tri radnika tvrtke Urednost iz Čepina.

Prvom radniku koji je micao rešetku je pozlilo i on je pao u šaht. Drugi mu je krenuo pomoći, ali je i njemu pozlilo. U pokušaju da pomognu jedan drugome radnici su padali u šaht, vjerojatno omamljeni metanom.

Večernji piše da je poginuo jedan radnik iz Čepina i jedan iz Osijeka.

Na terenu se nalaze Hitna pomoć, vatrogasci i policija.

Komentiraj