U ponedjeljak ujutro 16-godišnji dječak došao je u osnovnu školu u Topolovcu sa zračnom puškom, a prema pisanjima medija, sa sobom je imao i dvije boce razrjeđivača.

Mediji navode i kako je riječ o bivšem učeniku škole. Prijetio je da će sve pobiti, a ubrzo su u školu stigli policajci koji su ga svladali.

Neslužbeno je potvrđeno da je mladić najprije zapalio obiteljsku kuću, a zatim je rekao kako ide u školu. Nakon što su mještani pozvali vatrogasce, koji su ugasili požar u kući, o tome i namjeri maloljetnika obavijestili su policiju, koja je brzo reagirala i spriječila tragediju.

“U svezi događaja koji su se danas, 18. rujna u prijepodnevnim satima dogodili u mjestu Topolovac, grad Sisak, a u vezu s kojima se dovodi 16-godišnjak, policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke provode intenzivna kriminalistička istraživanja s ciljem rasvjetljavanja predmetnih događaja te poduzimaju mjere kazneno-pravne zaštite maloljetnika. Po utvrđivanju svih okolnosti biti će obaviješteno Općinsko državno odvjetništvo za mladež u Sisku”, priopćili su iz sisačko-moslavačke policije.

Komentiraj