Tomislav Stojak: “Da izgradnji novog stadiona u Maksimiru, ali tko će to i na koji način platiti?”

Zagrebački gradski zastupnik Tomislav Stojak u ponedjeljak je održao konferenciju za medije o gradnji novog stadiona u Maksimiru.

“Novi stadion u Maksimiru treba izgraditi, Zagrebu je potreban moderan, europski stadion. Ali, nakon najnovijeg prijedloga iz GNK Dinamo o izgledu stadiona, te najave o cijeni izgradnje od 60-ak milijuna eura, postavlja se osnovno pitanje – tko će i na koji način platiti izgradnju stadiona?”, upitao je Stojak.

Podsjetio je da Dinamo predlaže da stadion sam sagradi i plati, dok istovremeno od Grada Zagreba traži pravo građenja na gradskom zemljištu. No, Stojak ističe da pritom ne odgovaraju na ažno pitanje – koji Dinamo. “Onaj koji je oštećen za više od 100 milijuna kuna što je utvrđeno pravomoćnom sudskom presudom, ili onaj Dinamo koji je rekao da uopće nije oštećen i da to nisu bila klupska sredstva?! Ili možda onaj Dinamo koji ogromnoj većini svojih članova i članica uopće ne dozvoljava sudjelovanje u radu kluba, a još manje bilo kakav način predlaganja odluka i odlučivanja o budućnosti i razvoju kluba?”

Dodaje da je žalosno čitati neozbiljne i neutemeljene izjave gotovo svih gradonačelničkih kandidata u vezi gradnje stadiona, koji se predizborno pokušavaju svidjeti svima, kako potpuno nekritički i bez ikakvog ozbiljnijeg promišljanja nasjedaju na priče koje kao „dimnu zavjesu“ radi problema s kojima se sudara u drugim segmentima svoga poslovanja, pušta u javnost uprava Dinama.

Ovu je situaciju nazvao igrokazom, koji je, kaže, napravljen s objavljivanjem fotografije budućeg stadiona čiji je dizajn smislio ugledni zagrebački arhitekt koji samo dan kasnije s objavljivanjem fotografije budućeg stadiona čiji je dizajn smislio ugledni zagrebački arhitekt koji samo dan kasnije. “Jao si ga nama u Zagrebu s takvim kandidatima i kandidatkinjama za gradonačelnika, zbilja nam se niti u budućnosti ne piše nimalo dobro”, poručio je Stojak.

Ističe da je izgradnja stadiona u Zagrebu ozbiljni projekt i tako mu, dodaje, treba i pristupiti. “Bez predizbornih floskula u javnosti i zamagljivanja problema koji postoje u upravljačkom i financijskom segmentu funkcioniranja, kako našeg grada u cjelini, tako i GNK Dinamo”, rekao je Stojak i dodao da je gradski proračun predizbornih floskula u javnosti i zamagljivanja problema koji postoje u upravljačkom i financijskom segmentu funkcioniranja, kako našeg grada u cjelini, tako i GNK Dinamo.

“Zato gradnju stadiona treba promišljati kao investicijski projekt koji će s jasnim i jednakim kriterijima za sve potencijalne investitore biti pokretač razvoja čitavog dijela grada na kojem se nalazi stadion u Maksimiru, uvažavajući već postavljene urbanističke planove uređenja. Stadion ne smije sam sebi biti svrha, već se uz njega moraju osmisliti i dodatni javni i komercijalni sadržaji koji će podići kvalitetu tog dijela grada i života svih građana”, smatra Stojak.

Sve je pozvao na ozbiljnost u u pristupu kada se govori o novom stadionu u Maksimiru, te da se radi predizbornih fotkanja ne razbacuju floskulama i ispraznim riječima. “Da stadionu u Maksimiru, s jasnim i jednakim kriterijima za sve potencijalne investitore, ali ne pod svaku cijenu, kako ne bi dobili još jednu ‘žičaru’, ovoga puta u režiji nove vlasti u Zagrebu!”, zaključio je Tomislav Stojak.

Komentiraj