Tomislav Madžar zarazio se koronavirusom na ‘druženju’: “Bilo je to malo opuštanje koje zaslužujemo”

Savjetnik bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, Tomislav Madžar pozitivan je na koronavirus. Ravnatelj i utemeljitelj zdravstvene ustanove Vaš pregled, kako su objavili mediji zarazio se prilikom proslave rođendana u prostorima zdravstvene ustanove.

Tomislav Madžar se u utorak navečer oglasio se priopćenjem, u kojem potvrđuje da su on i još ‘nekoliko djelatnika’ pozitivni na koronavirus te dodao da se radilo o ‘malom opuštanju koje su zaslužili’.

“Slijedom navoda u medijima, ovim putem potvrđujem kako je nekoliko djelatnika zdravstvene ustanove Vaš pregled testirano pozitivno na COVID-19, među kojima sam i osobno.

Poduzeli smo sve mjere suzbijanja daljnjeg širenja zaraze i kontaktirane su sve osobe koje bi slijedom kontakata u privatnoj i službenoj sferi mogle biti zaražene, surađujemo u tom pogledu s epidemiološkom službom kojoj zahvaljujemo na iznimno visokom stupnju profesionalnog odnosa.

Zdravstvena ustanova Vaš pregled u prostorijama drži dispenzere za dezinfekciju ruku kao i sve upute za ponašanje u vrijeme epidemije zaraze COVID-19. Naši djelatnici su visoko educirani i maksimalno posvećeni suzbijanju širenja zaraze te smo srećom kao zdravstvena institucija iznimno dugo uspjeli spriječiti prodor bolesti u dnevno otvorenu ustanovu s velikom cirkulacijom korisnika.

Dužan sam osobno posebno se osvrnuti na medijske navode kako je povod zarazi u ustanovi subota 26. rujna, kada su djelatnici organizirali proslavu mog rođendana koji je ujedno i neformalni rođendan naše ustanove. Naglasio bih kako su se u prostorijama nalazili zaposlenici te nekolicina osoba koje nisu direktno povezane sa zdravstvenom ustanovom Vaš pregled. Bio je to po svemu normalni radni subotnji dan, u kojem prosječno imamo i veći broj pacijenata, a kolegice i kolege su organizirali da se u vrijeme našeg okupljanja radi fotografiranja i druženja unutar prostorija ne nalaze naši korisnici. Bilo je to malo opuštanje koje zaslužuju i zdravstveni djelatnici jer istim nismo štetili bilo komu niti su prigodna okupljanja zabranjena.

Vjerujem da ćemo ovu epidemiju pobijediti i iz nje izaći jači kao kompletno društvo. Pred nama zdravstvenim djelatnicima su cijelo ovo vrijeme izazovni trenutci u kojima pokušavamo voditi donekle uobičajenu svakodnevicu, istovremeno pritisnuti pojačanim mjerama koje djeluju na naše profesionalne i privatne živote.

Ovim putem se ispričavam svim našim pacijentima koji će zbog obvezne izolacije oboljelih te potencijalno oboljelih djelatnika biti zakinuti za usluge. Nalazimo se u vremenu kada je iznimno teško u potpunosti spriječiti širenje zaraze koronavirusom.

Na kraju se zahvaljujem svima koji su mi uputili poruke podrške, osobno nemam simptome te se osjećam dobro, isto je i s drugim COVID-19 pozitivnim djelatnicima. Molim za razumijevanje sve koji nas pokušavaju kontaktirati te da dopuste da se službena komunikacija ustanove Vaš pregled vodi primarno usmjereno prema našim korisnicima”, navodi se u priopćenju.

Komentiraj