Tomić: “Favoriti smo, ali ne dopuštam podcjenjivanje”

Nogometaši Rijeke u srijedu su saznali ime potencijalnog suparnika u drugom pretkolu novoosnovane Konferencijske lige. Klub s Rujevice europsku priču će početi 22. srpnja na gostovanju kod boljeg iz ogleda andorske Sant Julia i malteške Gzira United.

“Respektiramo sve suparnike i napravit ćemo sve da ostvarimo plasman u idući krug Konferencijske lige. Ne treba bježati od činjenice da ćemo imati ulogu favorita u drugom pretkolu, ali isto tako ne smijemo nikog podcijeniti ako želimo što dulje ostati u Konferencijskoj ligi i takav pristup tražit ću od igrača”, rekao je Goran Tomić za službene stranice Rijeke.

Njegovu momčad u prvom susretu očekuje gostovanje:

– “Ne razmišljam nikad previše o tome, u konačnici mi moramo pokazati kvalitetu i nije bitno da li smo gosti ili domaćini u prvoj utakmici. Ono što mogu reći jest da se nadam da ćemo imati podršku s tribina u novoj sezoni jer to bi nam puno značilo.”

U ogledu Sant Julije i Gzire United mnogi su u startu dali prednost klubu s Malte koji je u hrvatskoj javnosti ostao upamćen nakon što je u kvalifikacijama za Europsku ligu prije nešto manje od dvije godine izbacio Hajduk:

– “Mislim da smo u mnogim utakmicama proteklih godina mogli vidjeti da nema nikakvog smisla prognozirati neke stvari i da se stalno događaju iznenađenja i zato moramo biti na oprezu. Ponavljam, napravit ćemo sve da prođemo dalje, ali isto tako tek smo na početku priprema i više smo koncentrirani na nas nego što u ovom trenutku razmišljamo o europskim natjecanjima. Jedno je sigurno, pripremit ćemo se maksimalno i dobro skautirati suparnike da bismo što spremniji ušli u europske ispite. Van travnjaka možemo davati razne najave, ali najbitnije je nikog ne podcijeniti i pokazati sve što znamo i možemo na travnjaku”, zaključio je Tomić.

Osijek, Rijeka i Hajduk saznali potencijalne suparnike u Konferencijskoj ligi

Komentiraj