Tolušić u imovinsku karticu upisao pogrešne podatke

HINA

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić u imovinsku karticu nije upisao točnu kvadraturu svoje kuće u Virovitici, piše Telegram. No zanimljivo je i da je kuću gradila tvrtka koja je često dobivala poslove u Virovitičko-podravskoj županiji, pa i u vrijeme kada je Tolušić bio župan.

Ministar Tolušić je u karticu upisao kako njegova kuća u Virovitici ima 165 kvadrata, no u prijepisu posjedovnog lista kojeg izdaje Državna geodetska uprava stoji kako je veličine 330 metara četvornih, otkrio je Telegram.

Na istom zemljištu nalazi se još jedna kuća od 121 četvroni metar, koju Tolušić uopće nije prijavio. Tvrdi kako se radi o pomoćnom objektu kojeg se ne treba prijaviti. No Telegram pak piše kako taj objekt ima staklena vrata i ugrađenu klimu, te se očito radi o kući u kojoj se može živjeti.

Telegram je prije nego što je došao do prijepisa posjedovnog lista nazvao Tolušića koji je priznao da je u imovinsku karticu napisao krive podatke. No, umjesto 165 kvadrata što je upisao u kartici, Tolušić tvrdi da je prava kvadratura još manja, odnosno 153 kvadrata.

Telegram u svojoj reportaži problematizira i tvrtku koja je gradila kuću. Riječ je o Građevinarstvu Horvat, tvrtci koja je, dok je Tolušić bio župan, dobila poslove izgradnje društvenog doma, ambulante, doma zdravlja, područne škole.

Komentiraj