Željko Žganjer, odvjetnik i bivši ravnatelj USKOK-a, Krešimir Macan, komunikacijski stručnjak, Boris Rašeta, novinar 24 sata i Ivan Hrstić, novinar N1 i kolumnist Večernjeg lista u HRT-ovoj emisiji ‘Otvoreno’ komentirali su komunikaciju Ivice Todorića i aferu Agrokor.

Rašeta je istaknuo kako će nalaz revizije Agrokora biti višestruko loša vijest – za državu, Vladu, privremenu upravu, a najviše za samog Todorića. “On vjerojatno očekuje privođenje, a žestina ove paljbe to dokazuje”, istaknuo je Rašeta i dodao da su svjedoci pokajnici posljednjih tjedan dana prodefilirali DORH-om. Rašeta predviđa da će do uhićenja Todorića i još nekih vodećih ljudi Agrokora doći možda već ovaj tjedan. “Ukoliko je u nizu objava na svom blogu Todorić iznio optužbe koje ne može dokazati, ispast će jako neozbiljan”, smatra Rašeta.

Željko Žganjer smatra da će DORH nakon temeljitog postupka destilirati kriminalne količine s kojima će ići u proceduru. “DORH se može tući s gripom, ali sa epidemijom ne može. Ako ovo sluti na neku epidemiju, moramo biti svjesni ograničenja represivnog organizma”, rekao je Žganjer.

“Todorićev blog bi se trebao zvati “Sve bum vas tužil””, kazao je Ivan Hrstić dodajući kako je jasno da Todorić brani i štiti svoj život i slobodu. “Ali, do sada nema dovoljno materijala da bi mu netko povjerovao. Ovo što je do sad objavio su ćorci”, poručuje. Smatra i kako je Todorićev glavni cilj obrana sa slobode.

Macan je istaknuo kako Todorić želi smanjiti svoju grešku i svoje propuste. “Želi poručiti ‘meni su oteli firmu, ja sam politička žrtva.’ Za njega je puno bolje da nastupi s pozicije žrtve, nego da ispadne da je loše vodio Agrokor”, kazao je Macan.

Komentiraj