Goran Stanzl/PIXSELL

TODORIĆ ZA NEDELJNIK “Hoću vidjeti kako će se država ponijeti”

Uoči odluke londonskog suda o izručenju Ivica Todorić dao je intervju za novi broj beogradskog lista Nedeljnik.

“Prvi put doživio sam šok 10. veljače 2017. godine. Tada je prvi put nešto loše rečeno o Agrokoru. Ruski ambasador je u intervjuu rekao da Agrokor ima probleme. Poslije sam saznao da je on istog tog dana bio i u Vladi Hrvatske, ali ne znam kod koga je bio. Ali je taj posjet vrlo simptomatičan. Poslije toga mene su po ruskoj liniji informirali kako sa mnom želi razgovarati predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov”, rekao je Todorić.

Dodao je kako ga je ta ista ruska linija nagovarala da prihvati susret, a on je to odšutio. “Ruska linija nije mirovala, tri puta me je pritiskala. Onda sam se javio kabinetu predsjednika Vlade i objasnio da me predsjednik Sabora poziva na sastanak. Moram reći da nikada prije nisam upoznao ni premijera, ni predsjednika Sabora. I mislio sam da bih na tom sastanku obojici mogao dati neki ‘brief’ o Agrokoru”, rekao je Todorić za Nedeljnik.

Upitan sprema li tužbu za povrat imovine, Todorić je odgovorio kako su sve opcije moguće. “Ja o tome ne razmišljam mnogo. Nisam time opterećen. Do sada sam se borio da ne govorim po svijetu protiv svoje države. Nisam je htio ni tužiti. Želio sam prikupiti što više činjenica i podataka. A hoću vidjeti kako će se država ponijeti…”, rekao je.

Komentiraj