TODORIĆ ‘Plenković i Dalić su lice korupcije u Hrvatskoj’

Screenshot/N1

Nakon odluke Visokog suda u Londonu o odgodi izručenja u Hrvatsku, Ivica Todorić u velikom je intervjuu za N1 televiziju još jednom ponovio što misli o premijeru Andreju Plenkoviću, bivšoj potpredsjednici Vlade Martini Dalić i kako ga u Londonu smatraju svijetlim primjerom borbe protiv korupcije.

“Ja sam osobno nekoliko puta kazao moj razlog dolaska u Englesku i gdje sam zatražio da kroz primjenu europskih zakona zaštitim svoj interes, da ostanem na slobodi kako bih se mogao boriti za istinu. Stvarno sam masu puta ispričao već priče pa možda ne bih volio gubiti sad vrijeme, ali samo u dvije tri riječi. Prvo, nisam ništa znao što se oko mene dešava.  Ja sam znao da neki fondovi već dvije godine oko Agrokora petljaju, gledaju lijevo- desno itd. Međutim, ja sam to potpuno neozbiljno shvaćao što oni rade jer sam znao koliko je Agrokor kvalitetan,  dobar, kud ide, koliku ima snagu itd. Međutim, u jednom trenutku se pojavila država i krenula na Agrokor”, izjavio je Todorić.

Todorić je u intervjuu ponovio tvrdnju da je od strane “državne mafije namamljen” na prvi sastanak u Vladu.

“Kada je 16.03. došla gospođa Dalić i meni rekla da prepišem svoju imovinu na nekakav SPV, ja sam bio stvarno šokiran i to je za mene bio izuzetno jedan težak trenutak, ja sam shvatio da nije sama došla, da iza toga stoji nekakva državna mafija, da tako kažem, itd. Ja sam tada io bez ikave informacije, ikakvog dokumenta, ikakvog dokaza, jedino što je ona meni rekla u četiri oka. Onda sam se povukao da vidim u stvari što se dešava”, tvrdi Todorić dodavši da je premijer Andrej Plenković bio upućen u sve od samog početka te da je upravljao tom neformalnom skupinom.

Bivši vlasnik Agrokora je potvrdio i kako se vraća u Hrvatsku, ali tek nakon što “sazna najveći dio istine” i do kraja iskoristi svoja prava u stoljetnom britanskom pravnom sustavu, što je prema njegovoj pretpostavki za otprilike godinu dana. Na pitanje novinara o tome kako financira skupe odvjetnike, Todorić je odgovorio kako mu obitelj iz Hrvatske šalje novce.

Todorić je izjavio i kako ga smatraju velikim borcem protiv korupcije koja je, po njegovim riječima, personificirana u premijeru Plenkoviću i bivšoj potpredsjednici Vlade Martini Dalić koji su “nasadili Hrvatsku”.

“Pazite, oni su nasadili Hrvatsku. Ono što žele napraviti…to je skandalozno, to je dramatično, skandalozno za državu, za građane. Oni su cijeli taj iskaz Martinin iskoristili da bi dokazali da je cijeli državni vrh vodio Borg grupu, što je aposlutno netočno. Spominjao se Stier, pa drugi Marić, pa je očito bježao i nije htio doći više. Svi su nestali, ostao je Božinović i gospođa Dalić. Oni sastanci koje ona opisuje su bili očito sastanci za nešto drugo, možda je koja riječ bila o tome kazana. Oni su htjeli legalizirati svoju vaninstitucionalnu organizaciju koju su napravili. To je nemoguće”, tvrdi bivši vlasnik Agrokora.

“Ja ne mogu izgubiti, ja sam već pobijedio. Ja sam pobjednik, pa svi vidite što je istina. Netko kaže da sam bio u problemima m. Nisam, nego su oni radili mjesecima, onda su me napali na sve mile i moguće načine. Slali su Moodysu dokumentaciju.. samo da bi našli razlog da me mogu napasti… Oni će dobiti svi.. Vi znate što znače povlaštene informacije za milijarde”, zaključio je Todorić.

Komentiraj