TODORIĆ “Ovo je pobjeda svih koji se bore protiv korupcije”

Goran Stanzl/PIXSELL

Visoki sud u Londonu na danas održanom ročištu prihvatio je zahtjev obrane Ivice Todorića za ododom ročišta o izručenju Hrvatskoj za 28 dana. Sljdeće ročište održat će se 15. listopada, a Ivica Todorić dao je kratku izjavu za medije ispred londonskog suda.

“Zahvalio bih se sudu u Engleskoj na donašanju pravedne odluke. Dobili smo vremena da bi se mogli dobro pripremiti i doći do istine za koju se borimo. Ovo nisu moje pobjede nego svih onih koji se bore protiv korupcije Hrvatskoj. I njima čestitam da razotkrijemo sve ono što u Hrvatskoj i regiji ne vrijedi”, rekao je Todorić.

Todorić dobio odgodu od 28 dana

Podsjetimo, Visoki sud je 24. srpnja odbio Todorićevu žalbu na prvostupanjsku presudu od 23. travnja prema kojoj on treba biti izručen Hrvatskoj. Nakon što mu je odbijena žalba, Todorić je zatražio od suda još jednu priliku da ga se sasluša.

Todorić je uhićen lani 7. studenog u Londonu, kamo se sklonio nakon izbijanja afere Agrokor, temeljem europskog uhidbenog naloga koji je raspisala Hrvatska, a istog dana je pušten na slobodu uz jamčevinu od sto tisuća funti i mjere opreza.

Prvostupanjskom presudom o izručenju od 23. travnja Todoriću su određene nešto strože mjere nadzora, pa se od tada mora javljati policiji svaki dan, umjesto dvaput tjedno kao prije presude te ne smije napuštati svoj stan između 21 i 7 sati. Ranije je ta obveza vrijedila od 23 do 4 sata.

Todorić je odmah nakon prvostupanjske presude rekao da će se boriti protiv izručenja Hrvatskoj, ali i najavio skori dolazak u Hrvatsku “koji će sve iznenaditi”. Slično je ponovio i prošli tjedan u intervjuu Novoj TV, kazavši da će se vratiti dobrovoljno kada obavi sve predradnje potrebne za povratak, ali je odbio precizirati kada će to biti.

Komentiraj