Srdjan Ilic/PIXSELL

Tisuće Beograđana i ove subote na ulicama

Tisuće ljudi i ove je subote izašlo na ulice Beograda na prosvjedni marš “Jedan od pet milijuna” protiv srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića.

Građani su na prosvjed došli s transparentima “Počelo je”, “Ti brojiš, mi odbrojavamo”.

Glumac Bane Trifunović je na početku prosvjeda pročitao pismo upućeno glavnom uredniku RTS-a Draganu Bujoševiću, u kojem ga, između ostalog, poziva da se povuče s tog mjesta, jer je, kako kaže, zloupotrijebio svoj položaj i poručio mu: “Dragane Bujoševiću, nije srpski šutjeti”.

Potom ga je Trufinović ‘podsjetio’ ne neke činjenice. “Građani koji plaćaju pretplatu za javni servis podsjećaju te da si odgovoran javnosti i gledateljima, a ne političkim interesima vlasti. Građani te podsjećaju da moraš poštovati njihovo pravo na istinu, da ne koristiš javni servis u propagandne svrhe, da nemaš pravo da mijenjaš činjenice i obmanjuješ javnost”, rekao je, kako prenosi N1.

Glumac Radoslav Rale Milenković jerekao da okupljeni građani nisu “ni gluplji, ni lijeniji, ni veći ološ, ni veći neradnici, ni izdajnici, od bilo kojeg običnog čovjeka u na svijetu”. Dodao je da zato imaju pravo da žive normalno u zemlji u kojoj su zakoni jednaki za sve i u kojoj od svog rada mogu prehraniti svoje obitelji.

Ovo je već peta subota zaredom da Beograđani masovno izlaze na ulice glavnog grada Srbije kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo politikom srbijanskog predsjednika. Prvi prosvjed održan je zbog napada na čelnika stranke Ljevice Srbije Borka Stefanovića uoči oporbene tribine u Kruševcu. Organizatori procjenjuju da je svakog tjedna na ulicama Beograda sve više i više ljudi

Komentiraj