Sva Petrokemijina postrojenja rade nakon saniranja kvara

Nikola Cutuk/PIXSELL

Kutinska Petrokemija u utorak je izvijestila da su joj sva postrojenja u radu nakon uspješnog saniranja kvara na postrojenju Amonijak, do kojeg je došlo 11. rujna u jutarnjim satima.

“Nakon uspješnog saniranja kvara na postrojenju Amonijak, nastalog zbog ispada u plinoopskrbnom sustavu Plinacroa, sva postrojenja su u redovitom radu, sukladno proizvodnim planovima”, ističu iz Petrokemije.

Taj kutinski proizvođač mineralnih gnojiva je ranije izvijestio da je 11. rujna u 7,35 sati došlo do kvara na primopredajno mjernoj redukcijskoj stanici Kutina I, koja je u vlasništvu operatora transportnog sustava Plinacroa, što je za posljedicu imalo iznenadnu obustavu rada proizvodnih postrojenja amonijak i urea.

“Nakon višekratnih pokušaja uspostave i normalizacije rada postrojenja zbog ispada u plinoopskrbnom sustavu Plinacroa, konstatiran je kvar na postrojenju Amonijak koji će imati za posljedicu zastoj u radu postrojenja amonijak i urea. Ponovna proizvodnja postrojenja amonijak i urea očekuje se sredinom sljedećeg tjedna nakon sanacije i otklanjanja kvara. Sva ostala postrojenja Petrokemije u redovnom su radu i tvrtka je osigurala dovoljne količine mineralnih gnojiva za hrvatsko i ostala tržišta”, istaknuli su tada iz kutinske tvrtke.

Komentiraj