hina

SUBAŠIĆ: “Mbappe je brži od Vespe, ali zaustavili smo i druge”

Ako netko poznaje francusku reprezentaciju, onda je to nedvojbeno prvi vratar kockastih i Monaca, Danijel Subašić.

“Mbappe je strašan igrač, a bit će još bolji”, kaže Subašić, koji je pratio Knjegov igrački razvoj još od njegovih mladenačkih dana.

“Ma, kod njega se na prvom treningu vidjelo da će biti ekstra klasa. Motorika, brzina, snaga, a sve zna… Nego, nešto je drugo mene oduševljavalo od prvoga dana kada sam ga upoznao. Dečko je bio nevjerojatno pristojan, radišan, vrijedan… Baš nikad ništa nije izvoljevao, glumio neku zvijezdu čak i kada je stekao status u momčadi. Uvijek je bio vrlo skroman, samozatajan. Pa… On jedini nije bio s nama na proslavi naslova prvaka. Bio je maloljetan, možda ga nisu pustili roditelji, ha, ha, ha…”, prepričao je Subašić Novom listu.

Hrvatski vratar kaže i da je mladi Francuz nestvarno brz.

“Kako izgleda? Brži je od Vespe, ha, ha, ha… Ne, nikad nismo radili neka brzinska testiranja, ali ona u njegovom slučaju i ne trebaju. Pa prostim okom se vidi da je duplo brži od svih, u tri metra ostavi te dva metra. Strašno je silovit, brz, neugodan, brz s loptom što je vrlo važno u nogometu.”

Kako ga zaustaviti?

“Najvažnije je da cijela momčad bude kompaktna kada se brani, da uvijek budemo blizu jedni drugima, da stojimo usko. Evo, Vida i Lovren su odigrali fenomenalan turnir, ali ne bi bili tako uspješni da cijela momčad nije igrala obranu tako dobro. Nemote brinuti, bit ćemo mi dobri. Ako smo mogli zaustaviti Messija ili Kanea, moži ćemo zaustaviti i Mbappea. samo moramo djelovati kao momčad. U tom slučaju ne bojimo se nikoga.”

Komentiraj