Stožeri objavljuju podatke: U Splitsko-dalmatinskoj danas 20 novooboljelih

 

Nacionalni stožer civilne zaštite u četvrtak je objavio da je u Hrvatskoj zabilježeno 28 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Na bolničkom liječenju nalazi se 110 osoba, od čega je njih sedam na respiratoru.

Koronavirus se probio i u vinkovački dom za starije i nemoćne.

Tijek događaja:

13:00 U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je osam novih slučaja zaraze, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

12:45 Na području Koprivničko-križevačke županije nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer.

12:00 U Sisačko-moslavačkoj županiji nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19, priopćio je županijski Stožer civilne zašite.

11:45 U Osječko-baranjskoj županiji jedan je novi slučaj zaraze koronavirusom, a riječ je o osobi iz Osijeka, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

11:30 Na području Međimurske županije nema novih slučajeva, a niti oboljelih od COVID-19 virusa, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

11:20 U posljednja 24 sata u Karlovačkoj županiji nema novooboljelih osoba, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. Tijekom jučerašnjeg dana obavljeno je 35 testiranja u OB Karlovac i 10 testiranja u OB Ogulin te su svi nalazi negativni.

11:15 Na području Splitsko-dalmatinske županije danas je 20 novooboljelih osoba, i to iz osam iz Splita, četiri iz Sinja, po dvije osobe iz Makarske i Gradca te po jedan novi slučaj iz Kaštela, Trilja, Podstrane i Segeta, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

Uz 20 novooboljelih, pozitivna je i 1 osoba s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

11:20 Na području Zagreba potvrđeno je sedam novih slučajeva zaraze, od čega su dva uvezena – jedan iz SAD-a i jedan iz Saudijske Arabije, objavio je zagrebački Krizni stožer.

11:00 U Požeško-slavonskoj županiji potvrđen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

10:25 Na području Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata jedna je novooboljela osoba, stoji u priopćenju županijskog Stožera.

Slučaj je otkriven u Novalji, a prema informaciji Epidemiološke službe, riječ je o kolegi prije zaražene osobe koji radi u ambulanti.

10:15 Na području Zadarske županije troje je novooboljelih od koronavirusom, izvijestio je Stožer civilne zaštite te županije.

Riječ je o jednoj ženi i dvojici muškaraca s područja općina Poličnik, Bibinje i Gračac. Jedna je novooboljela osoba bila u samoizolaciji i razvila simptome, a ostalim dvjema osobama utvrđeni su kontakti te stavljeni pod nadzor.

10:00 Jedan je novooboljeli pacijent na području Primorsko-goranske županije, a riječ je mlađoj osobi koja se vratila s odmora u Dalmaciji. Nakon što su se razvili simptomi, osoba je testirana na koronavirus i nalaz je pristigao pozitivan.

09:20 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata sedam je novih pozitivnih osoba, objavio je županijski Stožer.

Među novooboljelima su po dvije osobe iz Nuštra i Privlake te po jedna iz Vinkovaca, Komletinaca i Cerne.

09:00 U Istri je potvrđen jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a riječ je o zdravstvenom djelatniku Opće bolnice Pula, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Obavljene su sve protuepidemijske mjere i dekontaminacija prostora. U mjere samoizolacije stavljena su četiri zdravstvena djelatnika. Opća bolnica Pula redovno pruža sve zdravstvene usluge.

08:50 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u posljednja 24 sata na koronavirus je testirano 12 osoba i svi su nalazi negativni, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. Tri su osobe ozdravile.

08:40 Osmi dan zaredom na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih od virusa SARS-CoV-2. Od 10 testiranih osoba, svi su bili negativni na koronavirus.

Komentiraj