Reakcije na izjavu Uhlira da Bandić ne želi sudjelovati u obnovi Zagreba: “Vlada treba prisiliti grad na obnovu”

Nakon što je državni tajnik u Ministarstvu graditeljstva Željko Uhlir rekao kako gradonačelnik Milan Bandić ne želi sudjelovati u obnovi Zagreba nakon snažnog i razornog potresa stižu reakcije hrvatskih političara Anke Mrak Taritaš i Marka Sladoljeva.

Anka Mrak Taritaš:

“Kad je u pitanju gospodin gradonačelnik, mene ništa ne čudi. Građani sami obnavljaju svoje nekretnine da im ne bi propale. Umjesto da se sjedne i što hitnije napravi Zakon i krenu sa sanacijama. Bandić će vjerojatno izaći sa svojim projektom obnove Zgreba. Grad Zagreb jednostavno neće. Gradonačelnik se ništa nije zabunio, obnovit će ono što godinama nije radio, vrtiće, škole, a građani nisu važni”.

Marko Sladoljev:

“Koliko je meni poznato, Uhlir dolazi iz stranke koja je HNS i koja je zajedno u koaliciji s Bandićem koja je na nacionalnoj razini, pozvao bih ih da se ne prepucavaju u ovim teškim vremenima, nego da zajedno rade u interesu hrvatskih građana i građana Grada Zagreba. Oni se cijelo vrijeme prepucavaju, a taoci su građani. Bandiću ništa ne vjerujem. Ovaj potres i virus ogolili su hrvatsku politiku, dugo vremena smo na udaru drugog virusa, virusa nepotizma i korupcije, i ove nedaće koje su nas zadesile samo su do kraja ogolile hrvatsku politiku, Mislim  da bi Vlada trebala prisiliti grad Zagreb u obnovi”.

 

Komentiraj