Starbucks povlači reklame sa stranica društvenih mreža

Screenshot YouTube

Starbucks povlači razne vrste svojih reklama i oglasa s internetskih stranica društvenih mreža, izvještava engadget.com. Američki lanac kafića je samo jedna u nizu velikih tvrtki, koje su se odlučile na ovakav potez kako bi se podigla svijest o govoru mržnje na internetu.

Saznaje se i kako je vodstvo megakompanije održalo sastanke s organizacijama, koje se bore za poštivanje ljudskih prava i proširenje prava građana. Razgovori su vođeni i s manjim grupama i udrugama. Zaključeno je da se još više mora napraviti po ovom pitanju, a u akciju bi se trebali uključiti i političari.

Poznati lanac kafića za prodaju kave je otkrio kako će svoje ostaviti svoje reklame na digitalnoj video platformi YouTube, dok će buduće objave na društvenim mrežama biti različitog, edukativnog sadržaja, uz zdravstvene preporuke i slično.

Nije najvljeno dokad će trajati ova poslovna i društvena kampanja. Druge tvrtke su povukle oglase s društvenih mreža za ovaj srpanj. Coca-Cola, Honda, Hershey i Verizon su samo neki od velikih brendova, koji u ovo vrijeme raspravljaju o temi govora mržnje.

Akcija je imala snažan odjek u javnosti i čini se kako će društvene mreže poduzeti odlučnije korake u suradnji sa službenim institucijama kako bi se ovaj problem riješio, a ekstremni slučajevi kaznili.

Komentiraj