Stanišić nakon debija za Vatrene produžio ugovor s Bayernom

Dvadesetjednogodišnji Josip Stanišić danas je produžio suradnju s Bayernom. Aktualni ugovor vrijedio je do konca lipnja 2023., a uz dvogodišnje produljenje za bavarskog velikana bit će vezan do istog razdoblja 2025. godine.

Stanišić, rođen u Munhenu, se akademiji Bayerna pridružio 2017. godine, te je nakon prolaska kroz selekcije kluba od 2019. bio član druge momčadi. Ove je godine priključen prvoj momčadi, te je od početka iste u svim natjecanjima upisao devet nastupa.

U nedavno okončanom periodu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo mladi desni bek upisao je i svoje prve nastupe za reprezentaciju Hrvatske, odigravši cijelu utakmicu na Cipru, te odradivši 66 minuta u 2-2 remiju sa Slovačkom.

Nakon objave produljenja suradnje Stanišić je za službenu klupsku web stranicu izjavio: “Zahvaljujem klubu na iskazanoj vjeri u mene. Nastojat ću nastaviti ‘jahati’ na valu lijepih događaja u posljednjim mjesecima, koji su bili fenomenalni za mene i u kojima uživam svaku sekundu. Moji ciljevi su veoma jasni: Želim pomoći momčadi najviše što mogu, tako da nam moje dobre predstave pomognu osvojiti što je više titula moguće”.

Član uprave Bayerna Hasan Salihamidžić produljenje ugovora komentirao je sljedećim riječima: “Veoma smo zadovoljni što smo uspjeli integrirati još jednog talentiranog igrača iz naše akademije u prvu momčad i da se Josip afirmirao tako brzo. Prošao je svoj put od dna prema vrhu i odličan je dodatak momčadi. Veoma je pouzdan igrač, koji je jak u duelu, siguran na lopti te može generirati pritisak u igri prema naprijed. Daje sve od sebe na svakom treningu i tako bi trebao i nastaviti”.

Komentiraj