Splitska plaža Ovčice postale “ratna zona” mladih

Tri dana zaredom na splitskoj plaži Ovčice dolazi do sukoba među mladima, a tako je bilo i u prvim satima današnjeg dana, izvijestila je policija.

Sukob dviju osoba dogodio u 3.30 sati, a događaju je nazočilo još njih nekoliko.  Policijski službenici koji su bili raspoređeni na navedenom području, vrlo brzo su stigli na intervenciju. Kada su ih uočili, sudionici događaja su se razbježali, kažu u policiji.

“Tijekom intervencije policijski službenici su sustigli jednu osobu, muškarca koji je  sudjelovao u tučnjavi i nad njim su uporabljena sredstva prisile radi sprječavanje daljnjeg bijega (tjelesna snaga i sredstva zavezivanja). Osoba je dovezena u službene prostorije, nalazio se u vidno alkoholiziranom stanju, odbio je alkotest i ponuđenu liječničku pomoć pa je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva”, rekli su u policiji.

U 7,30 sati požalio se na bolove radi čega je odmah odvezen na pružanje liječničke pomoći, gdje je utvrđeno da je zadobio tešku tjelesnu ozljedu i zadržan je na bolničkom liječenju.

Policija je dodala kako su dobili i informaciju da je rano jutros u bolnici liječničku pomoć zatražio još jedan muškarac za kojeg postoji sumnja da je drugi sudionik tučnjave. I njemu je utvrđena  teška tjelesna ozljeda, a otpušten je iz bolnice prije dolaska policije.

U tijeku je kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja okolnosti događaja i sudionika.

Prije tri dana je tijekom noći na istoj plaži došlo do sukoba francuskog državljanina (23) koji je bocom u glavu pogodio hrvatskog drzavljanina. Noć kasnije je veća skupina ljudi napala mladića (25) i djevojku (26) iz Srbije. Djevojka nije imala ozljede, dok je mladić zadobio modrice i ogrebotine, no odbio je liječnicku pomoć. Policija još uvijek traga za njihovim napadačima.

Zbog svega je policija angažirala svoje snage koje nadziru to područje.

Komentiraj