Španjolska zbog koronavirusa kreirala paralelnu momčad za Euro

Španjolski nogometni savez odlučio je kreirati paralelnu momčad nakon što su reprezentativci Sergio Busquets i Diego Llorente dobili pozitivan nalaz na koronavirus zbog čega je čitava nacionalna selekcija i stručni stožer uoči početka Europskog prvenstva završila u izolaciji.

Obzirom na moguće daljnje širenje virusa među igračima Savez je odlučio pozvati dodatnih 17 nogometaša koji će u budućem periodu također boraviti u “balonu”, ali potpuno odvojeni od prvotno pozvanih 26 igrača koji su trebali nastupati na kontinentalnoj smotri.

Poziv je stigao na adrese 11 mladih reprezentativaca koji su jučer nastupali u prijateljskom srazu s Litvom (4:0), a riječ je o Álvaru Fernándezu, Óscaru Minguezi, Marcu Cucurelli, Bryanu Gilu, Juanu Mirandi, Gonzalu Villaru, Pozu, Brahimu, Zubimendi, Yeremy Pini te Javiju Puadu. Osim njih angažirano je i šest iskusnih nogometaša: Rodrigo Moreno, Pablo Fornals, Carlos Soler, Brais Méndez, Raúl Albiol i Kepa Arrizabalaga.

Oni će po potrebi uskočiti za Europsko prvenstvo ukoliko u sljedećih nekoliko dana dođe do dodatnog rasta zaraženih među prvotno pozvanim igračima.

Španjolska je na Euru smještena u skupini E zajedno s Poljskom, Slovačkom i Švedskom, a upravo bi protiv Šveđana u ponedjeljak u Sevilli trebala odigrati prvu utakmicu.

Komentiraj