Solistica riječkog HNK nominirana za prestižnu europsku nagradu pjevačice godine

Solistica Opere HNK Ivana pl. Zajca, nacionalna prvakinja Kristina Kolar nominirana je za jednu od najprestižnijih europskih nagrada za klasičnu glazbu, njemačku Opus Klassik nagradu za 2021. godinu, u kategoriji pjevačice godine, doznaje se iz riječkoga HNK.

Nominirana je za snimku izvedbe Hrvatskog glagoljaškog rekvijema za sole, zbor i orkestar Igora Kuljerića, kapitalnog djela suvremene hrvatske glazbe, koja je održana u veljači 2020. u Münchenu pod ravnanjem Ivana Repušića. U Münchenu su uz nominiranu riječku sopranisticu Kristinu Kolar, nastupili i Annika Schlicht, Eric Laporte i Ljubomir Puškarić uz Zbor Bavarskog radija i Orkestar Münchenskog radija.

Bavarski radio je izdao CD pod svojom etiketom.

Kristina Kolar je u konkurenciji za ovogodišnju nagradu s velikim imenima svjetskih opernih scena poput Sonye Yoncheve i Fatma Said.

Prošlogodišnja dobitnica nagrade je Elina Garanča.

“Velika mi je čast i neopisivo zadovoljstvo biti nominirana za pjevačicu godine i to uz svjetska imena operne scene, dive kao što su Garanča, Westbroek, Yoncheva, Stemme, Jaho, Schneider. Nominaciju doživljavam kao potvrdu svog kontinuiranog pjevačkog usavršavanja i profesionalnosti, razine koju pokušavam održati gdje god nastupam“, izjavila je Kristina Kolar.

Opus Klassik najprestižnija je nagrada za klasičnu glazbu u Njemačkoj čiji je cilj promovirati klasičnu glazbu te prepoznati i nagraditi izvanredna postignuća u klasičnoj glazbi, a dodjeljuje se u 25 kategorija. U stručnom žiriju su ugledni predstavnici glazbene industrije i specijaliziranih medija, navodi HNK Ivana pl. Zajca u priopćenju.

Komentiraj