SNJEŽNA BAJKA 2 Nastavak prošlogodišnje predblagdanske uspješnice za djecu u HNK Ivana pl. Zajca

HNK Ivana pl. Zajca

U riječkom HNK Ivana pl. Zajca u srijedu (06.12.) u 19.30 sati, nastavlja se snježna pustolovina s još više tajni, magije i tajnovitih likova.

Riječ je, naravno, o premijernoj izvedbi ‘Snježne bajke 2’, nastavku prošlogodišnje predblagdanske uspješnice za djecu, ponovno u produkciji HNK Ivana pl. Zajca, ali istodobno prvoj predstavi iz programa Riječkog kazališta mladih Kamov.

Priča se nastavlja tamo gdje je prošle godine završila, a dramaturginja Nataša Antulov uobličila ju je prema motivima najuspješnijih radova osnovnoškolaca Primorsko-goranske županije koji su se odazvali pozivu za kreaciju priče ove predstave.

“Kraljević i Kraljevna su već odrasli, a muče ih neki novi (i stari) problemi. Mali kazališni posjetitelji moći će upoznati njihova sina Vjetra i kćer Kišu, djecu neobičnog djetinjstva koja odrastaju u velikom dvorcu. Iako se njihov život čini idiličan, stvarnost je posve drugačija. Vjetru i Kiši nedostaje njihova majka. Zato će krenuti u opasnu potragu za njom i uspeti se na Veliku Planinu…”, piše u najavi predstave.

Likove iz prošlogodišnje priče tumače isti glumci i pjevači, dok nove likove odnosno uloge, uz članove umjetničkih ansambala HNK Ivana pl. Zajca, Opere, Baleta i Talijanske drame, glume polaznici Kazališne radionice Riječkog kazališta mladih Kamov te pokazuju, glumeći, pjevajući i plešući, sve svoje talente i sve ono što su do sada u Radionici naučili.

Tako uloge Kraljevne- majke i Kraljevića- oca ponovno tumače Vanja Zelčić i Saša Matovina. U ulozi djevojčice Kiše izmijenjivat će se Katja Budimčić, Lucija Pedić i Nina Abramović Dimec, a u ulozi dječaka Vjetra Marko Fortunato, Luka Babić i Antonio Valenčić. Crvenog Patuljka, u alternacijma, glumit će Tarik Žižak, Leon Hasančević Matijašić i Matija Danijel Žugaj. Tri vile bit će Jasmina Cossetto, Stanislava Šćulac Vlajnić i Karla Šoštarić u alternaciji s Ingrid Ninčević. Dvorjane će tumačiti Giuseppe Nicodemo, Marijan Padavić i Domagoj Dujmović, a u predstavi sudjeluju i članice Baleta Danijela Menkinovski, Svetlana Andrejčuk i Svetlana Rasskazova.

Redatelj je Igor Vlajnić, ujedno i voditelj Riječkog kazališta mladih Kamov. Scenografiju je osmislila Paola Lugarić, a koreografiju Vitalij Klok. Kostime iz kazališnog fundusa obabrala je Manuela Paladin Šabanović dok je svjetlo oblikovao Boris Blidar.

Predstava traje 45 minuta, a namijenjena je djeci vrtićke dobi i nižih razreda osnovne škole.

Prije početka premijerne izvedbe 6. prosinca, u kazališnom će foyeru s početkom u 18.45 sati biti upriličena svečana dodjela nagrada i zahvalnica za najbolje učeničke radove na temu Snježna bajka 2.

Komentiraj