Snimljena je pilot epizoda prequela “Igre prijestolja”. HBO ju je odbacio.

Nakon što je ovog ljeta snimljena pilot epizoda, prequel serije „Igra prijestolja“ autorice Jane Goldman neće se nastaviti snimati, odlučili su u kompaniji HBO a objavio je The Hollywood Reporter. Radnja prequela se trebala odvijati u „Dobu heroja“, jednoj od era u povijesti Westerosa, kada je došlo do prve bitke između ljudi i Bijelih šetača.

Glavne uloge u ovom prequelu imali bi Naomi Watts, Miranda Richardson, Joshua Whitehouse, Marquis Rodrigez i drugi. Događaji bi se odvijali tisućama godina prije od događaja u „Igri prijestolja“. To je vrijeme kada Sedam Kraljevstva još ne postoje, a kontinent je podijeljen na desetke manjih kraljevstava. Poznati heroji iz tog razdoblja su Bran the Builder, naveden kao čovjek koji je stvorio Zid, i Lann the Clever, utemeljitelj kuće Lannistera.

Prema informacijama koje ima The Hollywood Reporter, pilot epizoda je nanovo montirana i prepravljana u pokušaju da se spasi, ali do toga nije došlo. Ipak, za tv kompaniju HBO širenje svijeta iz „Igre prijestolja“ je prioritet jer se radi o franšizi vrijednoj milijarde dolara. Zato ni ne čudi vijest koja kaže kako je HBO naručio pilot epizodu još jednog prequela „Igre prijestolja“. Taj prequel  zove se “House of the Dragon”, bavio bi se događajima 300 godina prije onih u „Igri prijestolja“, a u središtu priče bio bi uspon i pad kuće Targaryen. Temelj za ovaj prequel je knjiga Georga R. R. Martina „Vatra i krv“.

Komentiraj