Srnec trebala iznijeti obranu, ali ročište je odgođeno zbog smrti u obitelji suca

Smiljana Srnec, optužena da je prije 19 godina ubila svoju sestru Jasminu DOminić, čije je tijelo ove godine pronađeno u škrinji u obiteljskoj kući u Palovcu, danas u podne trebala je iznijeti svoju obranu na Županijskom sudu u Varaždinu.

Ipak, ročište je odgođeno zbog smrti člana obitelji suca. Novi datum odredit će se naknadno, prenosi N1.

“Nisam kriva. Nisam ubila sestru, voljela sam je”, rekla je Srnec tijekom suđenja. Iako je aktivno sudjelovala u postupku i postavljala pitanja svjedocima, Srnec se dosad branila šutnjom.

Od Srnec se očekuje da pokuša objasniti kako se njezin otisak našao na crnoj vreći za smeće oko Jasminine glave i je li to u kakvoj vezi s komadićem ružičaste gume za koju vještaci sumnjaju da je vrh rukavice.

Na posljednjem ročištu trebao je svjedočiti Smiljanin suprug, ali on je iskoristio zakonsku blagodat i odbio svjedočiti. Pregledane su i fotografije koje je kći Smiljane Srnec slala policajki Silviji Maraković, a na njima se nalazi unutrašnjost škrinje. Smiljanin branitelj je ukazao na detalj s fotografija s obdukcije, a to je sijeda vlas koja je pronađena na desnoj ruci na tijelu Jasmine.

Komentiraj