Slučaj Rijeka: Plenković o Grbinu: “Njegova izjava je jadna, patetična i skroz promašena”

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u utorak je u Šibeniku odgovarao na pitanja novinara.

O reotkupu Ine od MOL-a, Plenković je rekao da razgovori još traju. “Podaci o pregovorima su još tajni, takvi će i ostati”, rekao je.

Dodao je da nije bilo razgovora o izboru predsjednika Vrhovnog suda. “Ne vidim problem da bilo tko od pravnih stručnjaka ne podnese svoju kandidaturu. Moram priznati da mi cijela ta situacija djeluje neočekivano i nepotrebno”, rekao je premijer.

Plenković je komentirao i cijepljenje. Kaže da je jako važno da piramida bude dobro organizirana prema planu cijepljenja. “Očito je došlo do nekih devijacija. Dobro je da nam pristiže veći broj cjepiva, što znači da ćemo u roku od pet tjedana procijepiti možda i 500 tisuća ljudi”, rekao je Plenković.

Ustvrdio je da je Vlada pokazala da je dobar gospodar jer je naručen veliki broj cjepiva. “Po logici stvari imali bismo dovoljno doza za cijepiti svu populaciju koju treba cijepiti”, kaže Plenković.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin je rekao da je Plenkovićeva usporedba članova HDZ-a s Židovima, a vezana za objavu vlasnika riječkog kafića Three Monkeys da HDZ-ovci nisu dobrodošli, ispod svake razine.

Komentirajući tu izjavu, Plenković je rekao da bi bilo bolje da je Grbin osudio izjavu vlasnika kafića. “rbin očito ne prati igru, uključuje se kasno. Ako netko kaže da nisu dobro došli članovi HDZ-a, njihovi simpatizeri i birači, to se zove diskriminacija”, rekao je Plenković.

“Bilo bi dobro da je Grbin osudio igru, da ne vadi iz konteksta. Ali, ako vam netko takav za današnji HDZ napiše da ja svakoga tko misli drukčije proglašava srbočetnikom. I to govori meni, koji sam učinio brojne napore, onda moram ustati i reći – Ne!”, rekao je Plenković.

Izjavu Grbina je nazvao jadnom, patetičnom, neispravnom, pogrešnom i skroz politički promašenom.

Komentiraj