Slovenski policajci u ‘bijelom štrajku’, evo kakvo je stanje na granicama

Slovenska policija je u ponedjeljak krenula u ‘bijeli štrajk’, a situacija na granici sa Slovenijom u srijedu ne stvara veće zastoje, kako javlja Glas Istre.

Slovenci na graničnom punktu imaju oznaku da su u štrajku, s natpisom “Borba za pravicu. Stavka”, ali ne zaustavljaju vozila već se promet odvija neometano.

S obzirom na pandemiju koronavirusa i epidemiološke mjere, promet u Sočergi je slab, gotovo ga i nema. “Jako je pao. Nigdje žive duše”, javljaju Istrijani koji svakodnevno putuju na posao u Italiju.

“Slovenska granična policija i inače rijetko nešto pita ili skenira osobne iskaznice. Naravno, uvijek se zaustavimo i kroz prozor pružimo osobnu, ali većinom nam samo mahnu rukom da prođemo”, prenose svoja iskustva stanavnovici Istre te ističu kako je i na početku kada je bio samo dozvoljen tranzit kroz Sloveniju granična policija je znala samo skenirati osobne iskaznice i pitati gdje putuju, no već neko vrijeme nitko ništa ne pita niti provjerava.

Tek nešto veća fluktuacija vozila može se primijetiti oko Rižane, ali za sada je otklonjen strah kako bi štrajk mogao izazvati zastoje na granici.

Slovenski policijski sindikat počeo s “bijelim” štrajkom, duža čekanja na granicama

Komentiraj