Direktor slavonskobrodskog Vodovda Stjepan Aščić u srijedu je na konferenciji za novinare najavio podizanje kaznenih prijava zbog netočnog informiranja i klevete.

“Ono što moram reći da, analiza sirove vode u Slavonskom Brodu… nikada na crpilištu Jelas se nije pojavila količina ugljikovodika ni blizu ovim koncentracijama koje su se pojavile. Okrivljeni smo da smo mogli pravilnim održavanjem to napraviti, ali to nije moguće. Ja ću danas vjerojatno podnijeti kaznene prijave za netočno informiranje i klevetu i sazvati izvanrednu sjednicu nadzornog odbora, a gradonačelnik uvijek ima stavljen moj mandat na raspolaganje u ovoj situaciji”, rekao je Aščić na početku konferencije za novinare, kako prenosi Dnevnik.hr.

Upitan protiv koga će podnijeti prijave, kaže kako prvo mora analizirati što je točko tko rekao i na osnovu toga će postupiti. “To radim prvenstveno zbog interesa trgovačkg društva i Grada. Graonačelnik uvijek ima moj mandat na raspolaganju, on je moj šef”, dodao je.

“Izlila se neodređena količina naftnih derivata, a ministarstvo nije dalo priopćenje. To se može dogoditi samo u Republici Hrvatskoj. Tražimo od policije da provjeri što se dogodilo s našim bunarima i od ministarstva da ne štiti zagađivače”, poruči je, pak, gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara.

Komentiraj