SLADOLJEV ‘Bandić našim novcem milijunašima plaća račune za režije’

HINA /Zvonimir KUHTIĆ

Nakon što je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić oprostio dugove za režije nizu poduzetnika, ne vodeći pritom računa o imovinskom cenzusu, iz Mosta nezavisnih lista u subotu su ocijenili kako je Bandić tim potezom “ponovno dokazao da ne posjeduje ni najmanju razinu odgovornosti prema svojim sugrađanima”.

“Kako su prenijeli brojni mediji, gradonačelnik je dugove za režije u iznosu do 10.000 kuna oprostio nizu sumnjivih poduzetnika ne vodeći pritom računa o imovinskom cenzusu kako bi tu mjeru iskoristili potrebiti i socijalno ugroženi građani. Tom prilikom prekršio je i vlastito obećanje da će se pod materijalnom i kaznenom odgovornošću potpisivati izjava o imovini”, upozorili su Mostovci u priopćenju.

Smatraju kako Bandić priprema “novi udar na građane” kroz poskupljenje odvoza otpada u Zagrebu, a u isto vrijeme novac tih istih građana koristi za podmirenje dugova različitih sumnjivih poduzetnika.

“Razina apsurda u Gradu Zagrebu raste iz dana u dan – osim što plaćamo izgradnju žičare skuplje od najmodernije švicarske žičare ukrašene kristalima, sada i milijunašima plaćamo račune za režije. Hoće li i za ovaj potez gradonačelnik reći da je postupio u skladu sa svojom savješću?“, upitao je saborski zastupnik Mosta nezavisnih lista Marko Sladoljev.

Komentiraj