Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine u utorak nisu prihvatili prijedlog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da se plaće službenika i namještenika gradskih upravnih tijela smanje za deset posto.

Gradonačelnik je predložio da se smanje plaće pročelnika, posebnih viših savjetnika gradonačelnika – specijalista, viših savjetnika gradonačelnika – specijalista i viših savjetnika predsjednika Gradske skupštine – specijalista radi smanjenja rashoda gradskog proračuna i provođenja dodatnih mjera racionalizacije poslovanja.

Prijedlog je bio da se koeficijent za obračun plaće pročelnika smanji s 5,54 na 5,00, za posebnog višeg savjetnika gradonačelnika – specijalista s 4,82 na 4,35, te višeg savjetnika gradonačelnika – specijalista i višeg savjetnika predsjednika Gradske skupštine – specijalista s 4,46 na 4,05.

Komentiraj

FOTO:HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.