Sjever Hrvatske pogodilo nevrijeme, meteorolozi kažu da će poslijepodne biti još gore

Zagreb i sjever Hrvatske u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima pogodilo je nevrijeme.

Dijelove zemlje zahvatilo je nevrijeme praćeno tučom i jakim naletima vjetra. Jaka tuča padala je u Varaždinu, a zabilježeno je više od 2000 munja.

Kakvo nevrijeme trenutno na sjeveru Hrvatske, naročito oko Varaždina. 👀 Vjerojatno ima i tuče, a zabilježeno je više od 2000 udara munja…⚡️⚡️⚡️👉 www.istramet.hr

Posted by IstraMet on Monday, May 25, 2020

Kako je najavila meteorologinja N1 Tea Blažević, iako od jutra ima slabe kiše, glavnina oborine stiže nam poslijepodne. Diljem unutrašnjosti na snazi je Meteoalarm, sustav DHMZ-a koji nas informira o potencijalnim opasnostima, grmljavini, i pljuskovima.

Pljuštati bi najviše moglo poslijepodne, u sjeverozapadnoj, središnjoj i sjevernoj unutrašnjosti. I sutra će se zadržati nestabilno, osobito na kontinentu, iako prolaznih pljuskova može biti i na širem riječkom području te u unutrašnjosti Dalmacije.

Na moru će sutra biti vjetrovito, uz jaku buru, koja pod Velebitom može imati olujne udare. U drugom dijelu tjedna bit će nešto malo povoljnija situacija, i bit će uglavnom suho, iako i dalje nestabilno.

Komentiraj