SJEDNICA VLADE: Plenković: “Da nema koronavirusa imali bismo najmanje nezaposlenih u ovom mandatu”

U četvrtak je održana posljednja sjednica Vlade prije parlamentarnih izbora.

Premijer Andrej Plenković uvodno je podsjetio da su u protekla 3 mjeseca isplatili 5,6 milijardi kuna naknada čime su, kaže, spasili 600 tisuća radnih mjesta. ”Da nema koronavirusa imali bismo najmanje nezaposlenih u ovom mandatu”, ocijenio je.

Zahvalio je svima na pripremi i angažmanu na predsjedanju Vijećem EU. Od svih smo, dodaje, dobili priznanje za angažman u neviđenim okolnostima, bez presedana.

”Nijednoj zemlji se nije dogodilo ovo što se dogodilo nama. Postigli su se enormni iskoraci u odgovoru na koronu”, zaključio je Plenković i pohvalio se da je Hrvatska u mnogočemu bila prva.

Što se tiče koronavirusa, u svijetu je broj zaraženih premašio 10 milijuna, u RH je zabilježeno 2912 slučajeva, broj aktivnih slučajeva je 697. Tri osobe su na respiratoru. Imamo nekoliko slučajeva zaraze koronavirusom kod turista u Puli i Zadru. Nema razloga za zabrinutost, poručili su.

“U lipnju 6,606.801 ulazaka, to je povećanje oko 210 posto, ali 40 posto od podataka za isti mjesec prošle godine. Veći porast se može pripisati popuštanju mjera, u svibnju je omogućen ulazak za građane 10 država članice EU. Trend povećanja će biti veći. Kako bi se smanjilo vrijeme čekanja na granicama, sustav Enter Croatia je u funkciji na način da je od 28. svibnja izvršena najava za nešto više od milijun stranih putnika”, rekao je Božinović.

Usvojena je zaključak o produljenju mjere pomoći u sustavu sporta uslijed epidemije koronavirusa.

Komentiraj