Sindikati otkrili detalje prosvjeda, objavili i u kojim županijama neće biti nastave u četvrtak i petak

Nakon što je jutros održan sastanak s ministrima u Ministarstvu rada, sindikati su u podne održali konferenciju za novinare na kojoj su objavili kako se štrajk nastavlja te otkrili u kojim županijama u četvrtask i petak neće biti nastave.

U četvrtak će štrajk biti u Istarskoj i Šibensko-kninskoj županiji, dok će u petak štrajkati Vukovarsko-srijemska i Karlovačka županija.

Branimir Mihalinec najavio je “prosvjed 6.11. za 6,11 posto”. Mihalinec je rekao da su prosvjedi uvijek dostojanstveni i na ponos svih. “Okupljanje je na Trgu Republike Hrvatske od 10 do 11 sati. U 11 sati povorka kreće Frankopanskom, preko Mesničke, Strossmayerovim šetalištem, Dverce, Ćirila i Metoda, do Trga Sv. Marka.

Na prosvjedu će sudjelovati i Branimir Štrukelj, potpredsjednik europske konfederacije sindikata koja okuplja više od 11 milijuna članova iz 48 zemalja. “On će jasno poslati poruku s prosvjeda”, kazao je Mihalinec.

Sanja Šprem je kazala da su sindikalisti dobili poziv za sastanak u Ministarstvu obrazovanja. Radi se o sastanku koji je konzultativnog, a ne pregovaračkog karaktera. Pregovori se nastavljaju u četvrtak ili petak. U utorak bi na sastanku trebalo biti ponovno više ministara.

Sindikalisti poručuju da pomaka nema te da je “očito potrebno napraviti dodatni pritisak kako bi se nešto napravilo”.

Komentiraj