SINDIKATI “Do održavanja prosvjeda razgovara s ministarstvom više nema”

Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladen Novosel u utorak je za Dnevnik.hr izjavio kako su dogovori sindikalnih središnjica oko prosvjeda već počeli te bi se on mogao održati u narednih 20 do 30 dana.

Podsjetimo, sindikalni čelnici jučer su napustili sastanak s ministrom rada i mirovinskog sustava Markom Pavićem te predstavnicima HUP-a o mirovinskoj reformi.

“Do održavanja prosvjeda razgovara s ministarstvom više nema”, poručio je Novosel. Dodaje kako će SSSH, Matica hrvatskih sindikata i Nezavisni hrvatski sindikati na prosvjed pozvati sve hrvatske sindikate, ali i radnike, studente i umirovljenike.

Novosel kaže kako im ministar Pavić na sastanku nije ponudio ništa, te je želio razgovarati samo o onome, što prema mišljenju sindikata trenutno nije prioritet. “Naši ključni zahtjevi su da se razgovara o povratku dobne granice za mirovinu sa 67 na 65 godina, a ne obratno. Htjeli smo razgovarati i o dodatnom stimuliranju radnika koji dulje ostaju u svijetu rada, a ne o uvođenju dodatne penalizacije. Ministar umjesto toga želi razgovarati o povećanju minimalne mirovine za 3 posto. Ona trenutno iznosi oko 900 kuna i to je čisti populizam”, rekao je.

Komentiraj