Sindikat protiv sindikata zbog psovke Dubravka Jagića u javljanju uživo

Sindikat policijskih službenika u srijedu je reagirao priopćenjem nakon što je Dubravko Jagić, šef Sindikata policije Hrvatske, u javljanju uživo za HRT, nakon upita jednog muškarca: “gdje su vam maske”, odbrusio: “Evo tu su, tu su, evo vidiš ih, ajde je** se”.

Sindikat policijskih službenika uputio je dopis načelniku PU zagrebačke Marku Rašiću u kojem traže odgovor na pitanje je li pokrenut disciplinski postupak protiv Jagića.

U nastavku prenosimo njihov dopis:

“Javnosti je postala dostupna snimka HTV4 od 12. 10. 2020. godine prilikom davanja intervjua Dubravka Jagića, predsjednika Sindikata policije Hrvatske, u kojoj je nakon upita građanina „Di su vam maske svima?“ dotični policijski službenik rekao: „Evo tu su, tu su, evo vidiš ih, ajde JEBI SE“.

Takvim krajnje nedoličnim i sramotnim ponašanjem policijskog službenika Dubravka Jagića, koji je uz dužnost predsjednika Sindikata policije Hrvatske i policijski službenik V. policijske postaje Zagreb, teško je narušen ugled policije u javnosti, osobito jer je pitanje građanina bilo sasvim ispravno i legitimno.

S obzirom na to da su svi građani u Hrvatskoj jednaki pred zakonom što jamči i Ustav RH, pa tako i policijski službenici i da se Zakon o policiji odnosi na sve jednako, bez obzira radi li se o rukovodećem policijskom službeniku ili sindikalnom povjereniku i predsjedniku sindikata, a da ste policijske službenike koji su nedavno zatečeni u tramvaju bez maski (čije su snimke izašle u javnost) disciplinski progonili, postavljamo Vam upit jeste li protiv Dubravka Jagića pokrenuli disciplinski postupak pred nadležnim disciplinskim sudom zbog teže povrede službene dužnosti iz članka 96. stavka 1. točke 7. Zakona o policiji (nedolično ponašanje u službi i izvan službe koje teško šteti ugledu policije) odnosno jeste li prije započinjanja postupka prethodno podnijeli zahtjev Sindikatu policije Hrvatske za davanje suglasnosti za vođenje disciplinskog postupka odnosno skidanje sindikalnog imuniteta, a ako niste iz koje razloga to niste učinili do sada s obzirom na to da je postupak hitan?

Odgovor molimo dostavite pismenim putem u zakonskom roku, pozivom na broj gornji”, stoji u dopisu koji potpisuje Mario Puškarić.

Komentiraj