Sin Nicka Cavea posvetio se i glazbi i filmu, želi glumiti Neila Younga

Earl Cave, 19-godišnji sin Nicka Cavea, jednog od najvećih glazbenika današnjice, polako postaje sve zapaženiji glumac. Prošle godine glumio je u filmu „True History of the Kelly Gang“ pored Georga MacKaya, Charlia Hunnama i Russella Crowa te u komediji „Days of the Bagnold Summer“ dok ove godine glumi u televizijskoj seriji „Alex Rider“ koju prikazuje streaming servis Amazon Prime.

Earl Cave rođen je u Londonu, odrastao je u Brightonu, te se površno bavio glumom u školi ali je, kaže, imao podršku svojih roditelja, oca Nicka i majke Susie Bick. Uostalom, Nick Cave, osim što je glazbenik, autor je nekoliko filmskih scenarija, a njegov sin kaže kako su svakog petka navečer zajedno gledali filmove po izboru njegovog oca.

Uloga u filmu „True History of the Kelly Gang“ do sada je njegov najveći uspjeh. Kako se radi o priči o čuvenoj australskoj bandi odmetnika tako je film sniman u Australiji. Cave je letio na snimanje filma na svoj 18. rođendan, a u avionu je s njim bio i George MacKay kojeg je proslavila uloga u filmu „1917“. Redatelj filma Justin Kurzel tražio je od glumaca da formiraju punk bend kako bi se bolje povezali na snimanju filma. U tom bendu Cave je svirao klavijature dok je MacKay pjevao. Bend je nazvan Fleshlight i Cave kaže kako im ide toliko dobro da su odlučili svirati i nakon završetka snimanja filma te sada snimaju svoj prvi album.

A što se tiče budućih filmskih uloga, kaže kako ga ne zanimaju uloge superjunaka u Marvelovim filmovima jer je ljubitelj malih filmova. „Uvijek sam volio male filmove, one koji nastaju iz strasti a ne zbog novaca“, rekao je Cave. A kada su ga pitali kojeg bi glazbenika volio glumiti na filmu, odmah je rekao – Neila Younga.

Komentiraj